OHSAS 18001 (ISO 45001)

Het risico van arbeidsongevallen en ziekten is belangrijk, zowel voor werkgevers als voor de bredere economie. Het resulteert in verliezen bij vervroegde uittreding, personeelsafwezigheid en stijgende verzekeringspremies. Meer dan 6300 mensen sterven wereldwijd elke dag uit arbeidsongevallen of ziekten – dat is bijna 2,3 miljoen per jaar.
Om het probleem te bestrijden ontwikkelt ISO een nieuwe norm, ISO 45001 veiligheidsmanagementsysteem (voorheen OHSAS 18001) die organisaties helpt door een kader te bieden om de veiligheid van de werknemers te verbeteren, de risico’s op de werkplek te verminderen en betere en veiliger arbeidsomstandigheden te creëren.

De standaard wordt momenteel ontwikkeld door een comité van deskundigen op het gebied van gezondheid en veiligheid en volgt andere generieke beheersysteembenaderingen zoals ISO 14001 en ISO 9001. Het houdt rekening met andere internationale normen op dit gebied, zoals OHSAS 18001.

Concreet voorstel:

  • OHSAS 18001 binnen 3 maanden
  • Al vanaf €7.900,-
  • Gegarandeerd gecertificeerd

Bent u benieuwd hoe ISO en CO u kan helpen om het gewenste certificaat te halen? Graag komen we bij u langs om uw bedrijf te leren kennen en om gratis een concreet stappenplan voor u op te stellen. Klik hier.