Apps & Voorbeelden

Goed gereedschap is het halve werk en ”Beter goed gejat, dan slecht verzonnen”.

Hieronder voorbeelden uit de praktijk. Meen vooral contact met ons op als u meer informatie of een toelichting wilt.

Integratie ISO 9001:2015 en VCA*

Vaak moet u voldoen aan meerdere certificaten. Wij intergreren dat in 1 systeem waardoor het onderhoud zo min mogelijk tijd kost.

Apps voor keuringen

Bij veel certificeringen is het verplicht om keuringen of inspecties uit te voeren. Wij maken apps om dit zo eenvoduig als mogelijk te kunnen doen zonder extra administratieve lasten.

Laatste berichten

Overzichtelijk voldoen aan alle eisen

Bij de meeste certificeringen is het een hele puzzel om te voldoen aan alle eisen. Zeker als je moet voldoen aan meerdere eisen. We gebruiken hier Monday voor. De voordelen zijn: Alleen eisen in in lijst Duidelijke verantwoordelijkheden Alle documenten gekoppeld In ee overzicht de status Auditstatus direct duidelijk

Functie RI&E

De VGM Functionaris is verantwoordelijk voor het uitvoeren en opvolgen van de functie Risico Inventarisatie & Evaluatie. De gebruikte methodiek is vaak vastgelegd in een werkinstructie. Het VGM systeem wordt zo opgezet dat de gevonden risico’s zoveel mogelijk worden beheerst.   Voorbeeld Las en Constructie bedrijf In een Las- en Constructiebedrijf kan de functie RI&EMeer lezen over “Functie RI&E”

PBM’s

Alle medewerkers zijn verantwoordelijk voor het controleren van de PBM voor gebruik en om deze te onderhouden volgens de gebruiksaanwijzing. De beheerder bedrijfsmiddelen is verantwoordelijk voor het uitgeven en keuren van de persoonlijke beschermingsmiddelen.   Voorbeeld Aannemersbedrijf Binnen een aannemersbedrijf zijn bijvoorbeeld de volgende PBM beschikbaar: Veiligheidshelm Veiligheidsschoenen Veiligheidsbril Ruimzichtbril Gehoorbescherming Mondkapjes Handschoenen Veiligheidsharnas JasMeer lezen over “PBM’s”

Toolboxen

Toolboxen zijn korte bijeenkomsten met alle operationele medewerkers, die minimaal tien keer per jaar gehouden moeten worden, waarin de volgende zaken worden besproken: relevante VGM-onderwerpen relevante aandachtspunten uit VGM-incidentmeldingen en inspecties   Voorbeeld Machinebouwer Binnen het bedrijf kunnen de volgende toolbox onderwerpen beschikbaar zijn: Instructie VGM-beleid en manual (algemene veiligheidsregels en voorschriften) Instructie functie RI&EMeer lezen over “Toolboxen”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Contact

Dick van ’t Hof

BPM Management Consultants